Aug 20, 2009

RAMADHAN TIBA dan KELEBIHAN TARAWIKH

salam..entri yang penuh bermakna kali ni.:sleep:.sempena ketibaan bulan RAMADHAN yang penuh barakah beberapa hari lagi..ini kali pertama entri sempena bulan ramadhan..ye la..blog ni pun x smpi setahun lagi..hehe..kali ni aku nak share lagu INDON kat korang..lagu untuk bulan puasa..bukan senang nak jumpa lagu untuk bulan puasa ni..asyik2 lagu raya..kali ni kita usha la lagu puasa lak..boleh??hehe
lagu ni dinyanyikan oleh OPICK:woooh:..layan la..lagu RAMADHAN TIBA
nak download full album opick..
lagu-lagu dia semua best2..hehe..x menyesal aku download..
credit to..AKU MUZIK HAMPA yang jadi lubuk download aku..hehe:ayokona:
mencekik durian:takot:..huhu
sebelum tu ak nak bagi kelebihan solat tarawikh:sweaty:..bagi sikit je dulu..nanti2 akan diupdate..moga kelebihan2 ni dapat menjadi pendorong kepada kita untuk mengerjakan solat tarawikh..
1. Kelebihan Solat Tarawih Malam Pertama

Diampuni dosa orang-orang yang beriman sebagaimana keadaannya baru dilahirkan.

2. Kelebihan Solat Tarawih Malam Kedua

Diampunkan dosa orang-orang yang beriman yang mengerjakan solat Tarawih, serta dosa-dosa kedua ibubapanya.

3. Kelebihan Solat Tarawih Malam Ketiga

Para malaikat di bawah 'Arasy menyeru kepada manusia yang mengerjakan solat Tarawih itu agar meneruskan solatnya pada malam-malam yang lain, semoga Allah akan mengampunkan dosa-dosa mereka.

tempat lepak budak2 FKE:okay: untuk sarapan..

4. Kelebihan Solat Tarawih Malam Keempat

Orang-orang yang mengerjakan solat Tarawih akan memperolehi pahala sebagaimana pahala yang diperolehi oleh orang-orang yang membaca kitab-kitab Taurat, Zabur, Injil dan Al-Quran.

5. Kelebihan Solat Tarawih Malam Kelima

Allah SWT akan mengurniakan pahala seumpama pahala orang-orang yang mengerjakan sembahyang di Masjidil Haram, Masjidil Madinah dan Masjidil Aqsa.

6. Kelebihan Solat Tarawih Malam Keenam

Allah S.W.T akan mengurniakan kepadanya pahala seumpama pahala malaikat-malaikat yang bertawaf di Baitul Makmur serta setiap batu dan tanah berdoa untuk keampunan orang-orang yang mengerjakan tarawih malam itu.

sekali dalam 1 sem:yawn:..huhu

7. Kelebihan Solat Tarawih Malam Ketujuh:antok:

Seolah-olah ia dapat bertemu dengan Nabi Musa a.s serta menolong Nabi itu menentang musuhnya Fir’aun dan Hamman.

8. Kelebihan Solat Tarawih Malam Kelapan

Allah S.W.T mengurniakan pahala orang yang bersolat tarawih sebagaimana pahala yang dikurniakan kepada Nabi Ibrahim a.s.

9. Kelebihan Solat Tarawih Malam Kesembilan

Allah S.W.T akan mengurniakan pahala dan dinaikkan mutu ibadat hamba-Nya seperti Nabi Muhammad s.a.w.

10. Kelebihan Solat Tarawih Malam Kesepuluh
Allah SWT mengurniakan kepadanya kebaikan dunia dan akhirat.
sama2 kita memeriahkan malam2:sweaty: ramadhan kita di surau2 n masjid yang berdekatan..hehe
notakaki : lastly..aku nak ucapkan selamat berpuasa:puppyeyes: kepada semua umat ISLAM..moga ramadhan tahun ini lebih baik dari tahun lepas2..insyaAllah...solat tarawikh jangan lupa lak..hehe..sebenarnya banyak lagi aku nak share..lagu n software..entri2 yang akan datang la eh...insyaAllah....tolong sedekahkan AL-FATIHAH untuk mak cik aku..yang baru meninggal hari isnin lepas..baru aritu kami melawatnya..

10 comments:

<< s| tED| >> said...

selamat berpuasa !

d|n said...

hehe..tq..selamat berpuasa gak..
kalo boleh puase..huhu

Lan said...

surau da der aircon....xtau laa kalo xtrun gak....hahaha

d|n said...

sape yg x turun 2..
rugi la dol..
da mcm kat australia da nt..haha

mohdisa said...

salam ramadhan.

d|n said...

tq..salam ramadhan gak

alone said...

salam Ramadhan =)

hm.. yg kelebihan tarawih untuk setiap malam.. itu datangnya dari hadith maudhu' (palsu) kalau xsalah.

tapi sememangnya Ramadhan ni bulan penuh barakah jadi marilah kita sama2 merebut pahala dan ganjaran dari Allah s.w.t =D

d|n said...

salam ramadhan gak..
oo yeke..
sebenarnye lebih baik buat tetiap ari..x payah pk kelebihan2nye..hehe
tp yg aku denga kat tv..
1 ibadah sunat = 1 ibadah fardhu..
1 ibadah fardhu = 70x ibadah fardhu pd bulan lain..
renung2kan dan slamat beramal..huhu

Cik Peanut said...

selamat berpuasa...
pose jangan tinggal lak..
hehehhe

d|n said...

tq..selamat puasa gak..
insyaAllah x..hehe

Post a Comment

Ade beran? tinggalkan komen anda.

I Will Follow You

Blog Widget by LinkWithin