Nov 25, 2009

NUFFNANG vs advertlets [part 1]



salam..kali ni aku nak cerita sikit pasal nuffnang..siapa x tahu??kalau anda seorang blogger yang berjaya..x sah lah kalau x de nuffnang kat blog..lagi2 yang follower dah jejak bejuta2..rugi2..huhu

kalau follower dah ramai..kiranya blog korang tu kira mantap, stylo dan berkualiti..yeke??hehe..biasanya blog2 aweks nurse je yang ramai follower..x  caya korang buat lah selidik..aku bagi contoh kat sini..hehe..klik la kalau nak usya free..haha


 pastikan glitterati..berbaloi2..hehe


lari tajuk pulak..nuffnang tu pejadah??mengikut pemahaman aku..nuffnang ni sebuah komuniti pengiklanan yang hot kat asia pasifik..mereka ada pejabat di Singapore, Malaysia, Philippines dan Australia..tapi biasanya..kat blog2 malaysian ni biasanya diorang akan letak nuffnang..x pun advertlets..


bila tengah kempen..jadi buffered earnings
apa beza nuffnang dengan advertlets??pada aku nuffnang adalah terbaik..bagi aku la..aku x tau la orang lain camne..huhu..sebabnya dengan nuffnang..korang boleh klik member2 nuffnang korang..member nuffnang lagi ramai dari advertlets..hehe..kalau dah diklik..klik balik..dan seterusnya.sampai pengsan..senang kan?lagi banyak klik...lagi masyuk la..x payah nak susah2 keluar duit nak buat kebajikan..klik iklan kat blog ni pun dikira menderma..hehe
[ingat nak memain je..skali jadik isu lak..terpaksa strike atas nasihat otaimer]



 bila dah habis kempen..jadi metered earning..

lagi satu..kalau nuffnang dia naik 0.25sen untuk 1 iklan..kalau advertlets naik 0.0001sen [lebih kurangla..aku dah lupa..pernah guna kejap..tapi naik ciput..tension je..huhu]..nuffnang akan update tiap2 isnin.untuk earning..advertlets lak naik tiap2 hari kot..siapa yang pro??tolong aku..hehe..nuffnang akan bayar kita melalui cek..bila dah cukup rm50..dah boleh cashout da..




hasil iklan2 yang keluar kat blog aku..huhu


yang best pasal nuffnang..asal korang maintain update dan trafik yang tinggi setinggi mengkuk tingkat..korang berpeluang untuk buat kempen kat blog korang..time kempen ni la..duit cepat masyuk..huhu



 layan nurkasih??download sini.. :)

yang x best pasal nuffnang..bila trafik dan follower korang rendah..biasanya pada awal2 kelahiran blog korang..hehe..time ni..jangan rasa tension bila korang punya earnings naik macam siput sedut..x pun x naik langsung..biasa lah..awal2..lama2 nanti akan naik dengan cepat..percayalah~~hehe..pasal trafik part 2 la pulak..hehe

kalau nak lagi lanjut..usya sini :

aku bagi korang ebook sebagai panduan..amat berguna..renung2kan..dan selamat beramal..hehe

[download guna internet download manager (idm) kalau nak lagi laju]
ebook lagi 1 aku letak kat part 2..

siapa yang ada post entri pasal nuffnang@advertlets@google ads..boleh la kongsi kat bahagian komen..tq :)
pilihan di tangan anda..jadikan blog korang suatu yang berguna..x payah nak addict sangat kat facebook, friendster, myspace..buang karen je...majulah blogger untuk negara..haha :)

notakaki : sebagai tanda penghargaan.kalau anda rasa entri dalam blog ni bermanfaat untuk korang...rajin2 lah support ads nuffnang yang keluar di blog ni  eh....komen la sepatah 2 kata kat blog ni..jangan jadi silent reader je..x syok la..asyik skodeng je...huhu

26 comments:

nabil said...

o0o0o..
tapi iklan tu naik sendiri ke?
nak tanya sikit,dekat blog manager>ads preference nak letak ape??

nabil said...

din,yang hit ko banyak tu ko buat untuk download ek??

wan2911 said...

tips yang sangat bergune n menarik..lagi2 untuk newbie macam aku..
tQ bro :)

a1zudd1n said...

nabil..
aah..klo trafik tgi
mkn slalu la dy kua..
klo trfk rendah..
tgh mlm bese br kuar..

yg hit 2..
rmi org usya nak donlod..
2 yg byk 2..huhu

wan2911..
ok..wc..ak gtau ap yang ak tau je..hehe

a1zudd1n said...

erm yg ads preferen..
pilih global..
kebarangkalian nak kuar iklan lg tgi..hehe

nabil said...

tq d|n

a1zudd1n said...

ok..wc

@aSnA@ said...

gud info dude..btw nice blog seh...

juk said...

Salam ziarah. Blog anda sgt menarik. Jemputlah dtg ke blog saya pula. Jom kita saling jadi follower? Buat MOU, OK? Thanks.

Zuki (zukidin.blogspot.com)

pauhputik said...

kawe dop tahu nok komen gapo

kawe lamo doh join nuffnang

sapa arini baru rm18.20

bilo la nok kayo gini, smgg naek x sapa seringgit pon kadam2

a1zudd1n said...

@aSnA@..
tq..hehe

juk..
wasalam..tq gak..insyaAllah.. :)
mou tu pe lak?huhu

pauhputik..
oo yeke..
standed la..trafik plg penting ni..
lagi 1 klik..sgt penting..huhu

Lizz said...

betul ke ko izinkan aku letak link pasal nuffnang ni? aku lurus bendul sket. wakaka. ni aku letak naa :)

http://www.lizarazak.com/2009/08/tutorial-bagaimana-meletakkan-iklan-nuffnang-pada-blog/

http://www.lizarazak.com/2009/09/yahoo-dapat-buffered-earnings-kat-nuffnang/


http://www.lizarazak.com/2009/10/earnings-nuffnang-bertambah-lagi/

http://www.lizarazak.com/2009/10/i-got-8-buffered-earnings-from-nuffnang/


http://www.lizarazak.com/2009/11/buffered-earnings/

sape2 nak donlod nur kasih full series version edisi blog lizarazak.com pun boleh. hehe.

http://www.lizarazak.com/2009/12/download-nur-kasih/

aku klik microsoft office!!

a1zudd1n said...

letak je..x kisah p0n..hehe
sharing is sexy..haha

Milofloat said...

salamm..btul ker nuff ni update tiap2 hr isnin??apsal dah 2 mgu still x gerak RM ni??huhuhu..

a1zudd1n said...

wasalam..rasenye la..
sebab ak chek ari senin je dy update bahagian earning 2..
maknenye earning ko kot yg xd..huhu

Melz said...

lately dorang lambat update ;) relax tak isnin , selasa atau rabu

a1zudd1n said...

aah..skang lmbt skit..
dy punye site pun da upgrade..
tp mcm mkn berat le plk..hehe

cybernetic88 said...

wow nice tutorial. haha. aku xpndai wt tutorial pasal ni. hee bgus2 =)

a1zudd1n said...

hehe..bese je 2..
itupun ade org da slh anggap da..
especially..otai2 blogger[kot]..
few ak punye statement kat entry ni..
nt ak btulkan la balik..
kt part 2 kot..huhu

cik zatil said...

good info..tenkiu for sharing..

kena belajo lagi neh pasal nuff nuff neh..hehe

a1zudd1n said...

wc..sharing is sexy..haha

btul3..ak pn x d la pro mane..
opinion dr sorg newbie blogger je ni..
klo salah tlg btulkan..huhu

mysthicguyz said...

1st time ni aku komen kat blog org. wakaka..

err. bagi blog download cam aku, aku lebih selesa guna advertlets. sehari leh cecah rm4. tapi traffic sgt penting lah. aku penah gak try nuffnang time traffic blog aku tgh tinggi. try dlm seminggu dpt rm6-7 kot klau xsilap. selepas tu menyesal la aku guna nuffnang..haha. tapi ok je klau nak guna.

advertlets mmg sgt sakit hati bg org baru. aku penah alami. dlu klau nak naik rm000.100 pon dh makan masa 5 hari!. tapi aku istiqamah (cewahh) dgn advertlets dan ternyata advertlets sgt best, walaupon iklan xpenah berupdate pon..hampeh btol. jeles woo tgh iklan nuffnang yg pelbagai tu. argghhh..

a1zudd1n said...

haha..terharu gle..
tetbe ak jmpe blog ko..
da syok gile da..
ak req..pn leh dpt cpt..
lg2 mf link..
ssh zaman skang nak dpt..hehe
trus ak pomot kat membe n blog2..haha

adv mmg lebih pd trafik..
klo trafik cam blog ko sampai bjuta..
mmg ptut pn pki adv..
klo blog cikai2 cam blog ak ni..
nuff ok la dr adv..
trafik pn ciput je..
tp iklan nuff mmg lbh menarik dr adv..hehe

tapi bio betik umo 13thn??
adik anuar ibrahim??
kompius2..

wan2911 said...

haha...part yang last tu memang aku sokong 110%..
banyak mase aku terbuang kat myspace je dulu, tapi bukan dapat pape pun..
hidup blogger demi negara!! :)

a1zudd1n said...

em betul3..
ak x stuju tol kalo org wang mase kat fb..lyn game la..
jwb kuiz la..
bek wat blog..
ad faedah..hehe

fb ak pn lyn gak..
xd la addict gile..
just communicate..

Redlomo said...

try cuba http://www.nufftag.com

Post a Comment

Ade beran? tinggalkan komen anda.

I Will Follow You

Blog Widget by LinkWithin