Dec 6, 2009

GLOBAL outreach to HONG KONG and CHINA 2009 [part 1]


gambar kenangan dengan 2 orang student uni shenzhen

salam..aku baru balik dari hong kong n cina...huhu..best gila kat sana..yang paling best mestilah cuaca kat sana..sejuk la gak.dalam 20-24 darjah celcius..sebab tu diorang dengan selamba naik basikal ke hulu ke hilir..siang malam..delivery diorang pun pakai basikal je.hehe..kalau kat malaysia..jangan la harap..confirm peluh tahap cipan..silap2 x payah mandi..haha..


diorang g kelas naik basikal je..cambes je tgk..xde bukit boleh la..sejuk lak 2..hehe

itu yang best kat sana..yang x bestnya kat sana..semestinya diorang punya toilet..harap je berteknologi tinggi..tapi xde air..hampeh je..nak masuk toilet je..kena ada tisu basah..nak lagi afdal bawak la baldi sekali..huhu..sengal..kalau kat hotel..xde paip..kena la guna cawan lak..ceduk kat sinki..hehe..



pensyarah iringan..Dr zul dan anak2 beliau yang kiut [aliya n imah]..hehe

lagi 1 yang x best..diorang punya makanan..ada yang sedap..ada yang tawar..rasa pelik..semua ada..x lalu aku nak makan..melantak dia punya seafood dengan buah je la..aku punya kerja..haha..sebab buah dia sedap..oren dengan tembikai cina mari..ingat senang ke nak dapat..



 electrical lab diorang dah serupa kilang..super maju punya..huhu

kami pergi ni sempena program global outreach yang utm buat under fakulti elektrik[fke]..fke support rm1k..tapi kami kena tambah lagi rm5 rat++..nak cari sponsor x sempat..sebab dah buat last minit..x pe la..5 hari 4 malam punya pasal..silap2 sekali seumur hidup je aku pergi tempat sejauh 2..happening lak 2..boleh tahan la..gabung dengan budak set..kalau x gabung komfirm x best..dengan ravin yang sengal tu..n beliau punya kuncu2..nasib baik sporting..haha


dah macam kat disko..haha

main objective sebenarnya..pergi lawat universiti diorang kat sana..yang 1st usya kat shenzhen universiti..kat sini memang happening..maybe sebab banyak basikal kat situ...pastu environment dia agak best la..permandangan dan banyak lagi..paling best kat uni ni..diorang tunjuk teknologi laser diorang..1st time la dapat rasa..dah macam suasana clubbing dah..tapi memang banyak asap time 2..huhu


k yg tlg amik gambar..hehe..kat utm pun x se smart day camni..haha

kat uni ni..time duduk kat bilik mesyuarat diorang kot..aku duduk kat tepi sekali..jadi sebelah aku..ada la sorang budak dari uni sana..lepak duduk sebelah aku..x kan nak buat bodoh lak..apa lagi..tegur la mamat tu..nama beliau apa ntah..tapi dia suruh panggil k je..hehe..sampai awal hingga balik kamcing la kitorang..dengan berspeaking kan english..dia bagitau la apa yang patut..huhu



suasana dalam lab..bukannya dengar dean diorang cakap..sibuk pose je lebih..haha

notakaki : main objective dah tercapai.. objective sampingan la yang paling best..besiar2..dah macam honeymoon holiday la pulak..nanti sambung pengalaman lain pulak...hehe..gambar pun belum compile lagi..konfirm bejuta2 bila dah compile..i love HK..haha

18 comments:

CHOCOMINT said...

Dkt Utar,Perak pun most of da student guna beskal gak

a1zudd1n said...

oo yeke..
x tau la pulak..hehe

nabil said...

Knpa ak tension tgk ravin ntah???

a1zudd1n said...

haha..maybe korang y lebih tau..huhu

bobanmasdar said...

mcm pernah gi clubbing jer odd.
tau jer camane kat clubbing.

nabil said...

hahah...tau xpe...
budak kelas ak ramai gak kan?
3-set...
ravin oo0o0o ravin... :|

Lan said...

mmg gile kentang la lpak sane....best gler...yg xbest ak rndu mskn malaysia..haha....wey,part 2 ko nk ltk per????disney ker???ko nk wat smpi baper part????dgn ak der brjuta2 gambo neh....

a1zudd1n said...

@boban...
ak tgk cite nurkasih la ni..
sbb 2 ak tau..haha

@nabil..
budak kelas ko..
y ak tau..fatin n naj..
ade lagi ke??huhu
layan gak la diorang..hehe

ak igt dyorg 2nd yer..
2 yg pelik x penah nmpk..haha

@lan..
mane de gile kentang..
gile sayur ade la dol..
segale2nye sayur..tawar..seaput..huhu

x tau nak letak smpi part bape ntah..
partime kot..haha...
disney kompem la kene ade..
berbaloi2..hehe

naz said...

woah! seronok ko din dpt pergi oversea!

a1zudd1n said...

hehe..skali seumo idup kot..
mmg bes dok sane..
lelagi pegi reramai..
happening gle..huhu

nabil said...

o0o0o...
3org je la ek...
kalau tak member ak dapat gak..
laki la..budak kelas ak..
tapi boikot ravin kot...
hahaha...
yg najeq ngn fatin tu mmg gitu...
hohoh

a1zudd1n said...

em..i2 malay la..
yg ak cam 3org..
mane tau ade lagi..haha
yg chinese leh kire separuh gak..
sec set..

amir x g..p2 x d sape ganti..
kire rugi gak la sorang 2..huhu
x tau la korang..
kitorang x kesah pn..
layan je la..

budak 2 tu..
boleh lyn kepala la..
xd la wat hal senirik..
join2 kitorang gak..
tp bile shopping..
tetibe ilang..haha

cybernetic88 said...

wow. best ko gi sane, npe tnggl aku sorng. haha.ade beli pape x kt sne??. huhu. awek sne cun?. haha

a1zudd1n said...

rase2 ko..
klo melancong dlm mesia bes x??
klo bes..kire darab 18 la besnye...hehe
beli sovenir je la..
mknn mahal..huhu

klo akak yg bawak kitorang jejln kat u da cun..
klo studen dy camne lak??haha
x usya pn awek sane..
ko x cakap..klo x ak leh tlg..hehe

cik zatil said...

visit visit ur blog..

sebab baca kena komen ea.. ermmm.. nice blog n nice n3..

best oo jalan2 negara org ea..hehe

suke gambo ala-ala kat disko tuh..cam meriah je..

a1zudd1n said...

ok..tq

mmg bes la..
tapi bab2 mknn la plg ak lemah..
boleh jadik belon kalo dok sbln kat sane..ringan gile..hehe

rumate d1n said...

kalo duk sne,gerenti bdan ko sihat...sistem hadam pon tip-top...mne taknye....ari2 mkan sayur....hahaa

a1zudd1n said...

argh..ade pulak..
ko yg mencekik byk...
toilet je..ak da x leh idup..
ape lagi mknn dy..
lelame leh jadik cam ketas a4 da..
x yah mkn tumitrin pn..
ape lagi dietjusmate..haha

Post a Comment

Ade beran? tinggalkan komen anda.

I Will Follow You

Blog Widget by LinkWithin