Sep 4, 2009

renungan bulan PUASA

Kita sebenarnya… Lebih gembira menyambut 1hb Januari daripada 1 Muharram. ::(

Kita sebenarnya… Lebih tahu apa itu 14hb Februari daripada 12 Rabiulawal.

Kita sebenarnya… Lebih membesarkan hari Sabtu, Ahad daripada hari Jumaat...sedangkan kita tahu yang hari Jumaat merupakan penghulu segala hari..

Kita sebenarnya… Lebih Khusyuk mendengar lagu daripada mendengar Azan.

Kita sebenarnya… Lebih suka lepak, tidur, tengok TV daripada Sembahyang...sembahyang 5 minit dah rasa macam sejam dah..

Kita sebenarnya… Lebih tahu tentang artis pujaan kita daripada nama nabi-nabi kita...siapa yang x kenal dengan siti nurhaliza??sebut je..baby pn tau..huhu..kalau datuk k..lain la cerita..hehe

Kita sebenarnya… Lebih suka menyebut Hello! Hai! Bye! daripada Assalamualaikum...hm..betul2..:anongnangyari:

Kita sebenarnya… Lebih suka menyanyi daripada berwirid, bertahmid...sambil menyanyi kita berwirid..boleh??buka lagu nasyid..x pun lagu ketuhanan..opick jugak..huhu

Kita sebenarnya… Lebih suka memuji manusia daripada Tuhan (Allah) kita sendiri...Wanita terutamanya..hehe:yawn:

Kita sebenarnya… Lebih suka membaca majalah hiburan daripada buku-buku agama.

Kita sebenarnya… Lebih suka pergi konsert, karaoke daripada ceramah agama.

Kita sebenarnya… Lebih suka mengumpat orang daripada mengingati kebaikan orang.

bila lif ni nak ok da??:ayokona:nasib baik tgkt 5..gunalah tangga sebaik2nya..huhu

Kita sebenarnya… Lebih suka mencarut apabila melatah daripada menyebut nama Allah..wtf??wtFish x pe..hehe

Kita sebenarnya… Lebih suka kemungkaran daripada berbuat kebaikkan.

Kita sebenarnya… Lebih bangga dgn kejahilan daripada bersyukur dengan keimanan.

Kita sebenarnya… Lebih suka bersekongkol dengan pemeritah yang melakukan kezaliman daripada pemerintah yang baik.

Kita sebenarnya… Lebih cintakan Duniawi daripada urusan Akhirat...STUDY lebih penting dari solat terawih??huhu:yawn:

:woooh:notakaki : bulan puasa x sah kalau x makan kurma yusup tayub ni..hehe..sedapnye..sebab 2 semut suke..hehe...lagi satu..siapa ada idea nak buat video pasal tema merdeka tahun ni??tolong aku..buntu nak buat untuk assignment kaunseling..arghhhh

14 comments:

x-po said...

kne wat vid cam iklan kt tv tu ke?

sI tEDI said...

yuP betul.. peringatan yg baik!

teddy_froggy said...

btol3...
angkt tngn tnda stuju...

d|n said...

hehe..tq sume..
lebih kurg la..
tapi ktorg kena cut dari pelbagai movi..pas2 combine..letak ngn ayat2 skit..utk jadikan dy 1 video yg berkaitan dengan kaunseling..huhu

Lan said...

sebab tu kt trganu ari jumaat cuti......darul iman la ktekan

d|n said...

darul ta'zim ni pecer??
camne nak 1 mesia camni..

░♥si lampu neon♥░ said...

kene insaf cepat2 ni..hurm..tanx ingatkan ..

d|n said...

hehe..insap2..
amik 1 2 pengajaran lagi bek..
dr x amik lgsg..hehe..
ok..wc

alone said...

adeh.. memang insaf!!

d|n said...

mkn cili ke??
terase pedas ni..hehe

Mus said...

saya sokong.. memang betul tu

d|n said...

bak kate ipin..btul3..hehe

blowie said...

pedass,kene tepat kat muka aku :D

d|n said...

hehe..klo x tepat kat muke pn..
tetap pedas gak pe..haha

Post a Comment

Ade beran? tinggalkan komen anda.

I Will Follow You

Blog Widget by LinkWithin